Şifa deposu olan bir bitki: Adaçayı

İsmayıl Rahimli

redaktor

14 Ocak 2019, 12:27

Özellikle grip veya soğuk algınlığı olduğumuzda geleneksel tedavi yöntemlerinden biri de adaçayının demlenip içilmesidir. Gerçekten de etkili bir doğa ilacı olan bu çay, doktorlar tarafından da şiddetle tavsiye edilen bir bitkidir. Ancak adaçayının faydalarından yararlanmak için günde iki fincan içmeniz yeterli olacaktır.

 

 Adaçayı nasıl demlenir?

8-10 adet yaş yaprağı ya da 1-1.5 çay kaşığı ufalanmış kuru yaprağı, 3 büyük çaybardağı suyla birlikte ufak bir tencereye ya da bir cezveye koyun. Su kaynayana kadar ateşte tutun. Altını kapattıktan sonra 5-6 dakika daha bekletip süzün. Tadını biraz hafifletmek için limon dilimlerinden ve bir tatlı kaşığı baldan faydalanabilirsiniz. Adaçayını içebileceğiniz gibi adaçayı gargarası olarak da kullanabilir, boğazınızdaki rahatsızlığı geçirebilirsiniz.

 

Faydaları nelerdir?

- Beyin fonksiyonlarını geliştirir ve beyni çalıştırır

- Zararlı toksinleri atmaya yarar

- Karaciğeri temizler

- Bronşit ve astıma iyi gelir

- İdrar yolları enfeksiyonu tedavisine iyi gelir

- Menopoz sonrası meydana gelen belirtileri azaltır

- Stresi azaltır,

- Aşırı terlemeyi önler

- Ağız yaralarını tedavi eder

- Safra kesesini çalıştırır

- Baş ağrısını hafifletir

- Kan şekerini düşürür